BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Quina és la seva preferència a l'hora de viatjar

jueves, 25 de febrero de 2010

La llibertat

Comentario:

Para mi la libertad es el derecho mas valioso del ser humano, aunque jamas debemos

olvidar que nuestros derechos acaban donde comienzan los derechos de los demás.

El derecho de elección , es constante en el transcurso de la vida.

Hay que tener la sabiduria suficiente para saber elegir lo correcto.

Es un tema demasiado amplio.

La llibertat és la capacitat d'escollir. És una idea que inclou el no estar sotmès a un subjecte diferent d'un mateix,autoritat arbitrària, poder que estableixi una alienació,deure ,disciplina o qualsevol condició no establerta pel mateix subjecte. Designa la facultat de la persona humana que li permet decidir portar a terme una determinada obra o no portar-la a terme. En altres paraules, el que permet a la persona humana decidir si vol fer alguna cosa o no, el fa lliure, però també responsable dels seus actes.

El lluiure albir és un concepte que ha estat discutit durant centenars d'anys, especialment en contextos filosòfics i religiosos. Sol prendre el seu ple sentit en oposició a conceptes tals com: esclavitud, subjecció, opressió o determinisme entre d'altres.

Altre conceptes relacionats amb la llibertat en general són les llibertads síviques, que són respectades o no per diferents tipus de govern. A diferència de la llibertat a seques, la llibertat cívica és la capacitat de fer actes que no estan inclosos en un determinat sistema penal d'un estat. Aquests actes inclouen el dret de reunió i associació, la possibilitat de convocar manifestacions o votar, la llibertat d'exercir públicament una religió o defensar les pròpies idees.

1 comentarios:

Antònia dijo...

M'interessen més els teus propis comentaris que no el que hagi dit un expert en el tema! Recorda-ho!!!