BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Quina és la seva preferència a l'hora de viatjar

lunes, 8 de marzo de 2010

"Óscars"


comentari personal: l'escenografia és una de les belles arts com l'escultura, musica etc, per això es estimula i premia a totes les persones que són innovadores, creatives, en aquestes disciplinas.El premi es diu "Oscar


Els Premis de l'Acadèmia, més coneguts com a Oscars, són uns premis cinematogràfics atorgats anualment per l'Academia de les Arts i les ciències, Cinematogràfiques a Los Angeles, Califòrnia , organització que en l'any 2002 superava els 6.000 membres, tots ells professionals del cinema en les seves diverses especialitats, com ara productors, directors, actors, guionistes, directors de fotografía i molts d'altres.

El premi, una estatueta daurada que representa un home sostenint una espasa, es diu Oscar des que, segons conten, Margaret HerricColor del texto va exclamar al veure-la que s'assemblava al seu oncle Oscar.


Història

La primera cerimònia de lliuram

ent dels premis de l'Acadèmia va tenir lloc el 16 de maig de 1929 en l'hotel Hollywood Roosevelt, transcorrent sense sobresalts al conèixer-se els noms dels premiats des del 18 de febrer.

Al concurs es presentaven originalment les pel·lícules estrenades a Los Àngeles des de l'1 d'agost fins al 31 de juliol de l'any anterior a la cerimònia de lliurament dels premis. Per als premis de 1933 es va acordar perllongar el termini d'estrena fins al 31 de desembre de 1932 data que es va mantenir a partir de llavors, de manera que a partir de 1934 concursen les pel·lícules estrenades entre el 1 de gener i el 31 de desembre.

La condició que les pel·lícules hagin d'haver estat projectades a Los Angeles va provocar que Charles Chaplin obtingués el 1973 l'Oscar a la millor banda sonora per Llums d'escena, una pel·lícula que havia estat realitzada el 1952

L'elecció dels guanyadors es realitza en dues etapes. En la primera són nominats a l'Oscar cinc possibles guanyadors. Aquesta nominació la realitzen els membres de l'acadèmia que pertanyen a la mateixa especialitat dels nominats. Així, per exemple, els actors voten als actors que són nominats, els guionistes als guionistes, i així successivament. Per contra el guanyador en cada categoria és triat per la totalitat dels membres de l'Acadèmia, sigui quina sigui la seva especialitat. Totes les votaci

ons es fan en secret i la dels guanyadors de tal forma, que cap membre de l'Acadèmia coneix els resultats. Per a això intervé una prestigiosa empresa d'autoria, que és l'encarregada de fer el recompte dels vots. Fins al moment de la cerimònia, en el qual són presentats els nominats de cada categoria i és obert el sobre lacrat amb el nom del guanyador, només existeixen especulacions.


0 comentarios: